Elmalı Kadayıf

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Elmalı Kadayıf

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tahsin

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Elmalı Kadayıf



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Elmalı Kadayıf Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 450 gr tel kadayıf
    • 200 gr tereyağı

    Dolgusu için

    • 5 elma
    • 1 su bardağı kuru üzüm
    • 1 su bardağı kabuksuz badem
    • ¾ su bardağı toz şeker
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • ¾ su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 limonun suyu

    Şurup için

    • 750 gr toz şeker
    • 600 ml su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Elmalı Kadayıf Nasıl Yapılır?
    Dolgusu için elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Limon suyu ekleyip karıştırın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip elma, üzüm, badem, şeker ve tarçını ekleyin. Suyu ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 200 gr tereyağını eritin. Kadayıftan parçalar koparıp tel tel ayırın. Üzerine kaşıkla sıcak tereyağını döküp her tarafına bulaşmasını sağlayın. Düz bir zeminde el büyüklüğünde bastırın. Elma karışımından bir miktar içine yerleştirip sıkıca sarın. Fırın tepsisine dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine fırça ile kalan tereyağını sürüp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kadayıf pişerken şurubu hazırlayın. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp 5-8 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sıcak şurubu gezdirin ve dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •