Ispanaklı Mantı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ispanaklı Mantı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Esengül

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Ispanaklı Mantı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    1 saat
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Ispanaklı Mantı Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı ılık su
    • 3 su bardağı un
    • Tuz

    İç malzeme için

    • 700 gr ıspanak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için

    • 1.5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
    • Nane
    • 60 gr tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası

    Ispanaklı Mantı Nasıl Yapılır?

    • Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Ispanakları doğrayıp haşlayın.
    • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
    • Bezeleri unlanmış tezgahta açın. Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin. İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın.
    • Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın. Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın.

    Dilerseniz, yağ mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.




  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Esengül für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •