Acukalı Yufka Cipsleri

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Acukalı Yufka Cipsleri

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Suna

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Acukalı Yufka Cipsleri



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Acukalı Yufka Cipsleri Tarifi İçin malzemeler

    • 1 yufka
    • 2 yemek kaşığı acuka
    • 3/4 çay bardağı su
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1/2 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı soğan tozu
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

    Acukalı Yufka Cipsleri Nasıl Yapılır?
    İştah açıcı acuka ile kıtır kıtır yufka cipsleri

    • Fırını fanlı 180 derecede ısıtın (Eğer fırınınızın alt-üst ızgara ayarı kapanmıyorsa, fazla renklenmeyi engellemek için alt ve üst raflara tepsi yerleştirebilirsiniz). Yufka dışında bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaya sürülmesi kolay kıvamda bir karışım elde edeceksiniz, gerekirse 1/4 çay bardağı su daha ekleyip seyreltebilirsiniz. 
    • Yufkayı yayın, yarısına hazırladığınız karışımdan, fırça yardımı ya da el yordamıyla sürün ve yarım daire oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Ortadan ikiye kesin ve elde ettiğiniz 2 parçanın da her iki yüzüne karışımdan sürün. Dilediğiniz şekilde keserek veya parçalayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin, ardından fırını 160 dereceye indirip 15-20 dakika daha cipsler kıtırlaşıncaya dek fırınlamaya devam edin.

    Ev yapımı fırında patates cips tarifine göz atmayı unutmayın.




  2. The Following User Says Thank You to Suna For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •