Etli Kıtır Çorba

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Etli Kıtır Çorba

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Etli Kıtır Çorba



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Etli Kıtır Çorba Tarifi İçin malzemeler

    • 1 yumurta
    • 2 su bardağı un
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 250 gr kuzu eti
    • 500 gr yoğurt
    • 2 su bardağı su
    • 1 yumurta
    • 2 diş sarımsak
    • Tereyağı
    • Kırmızı toz biber

    Etli Kıtır Çorba Nasıl Yapılır?
    Un, yumurta, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurup yarım saat dinlendirin. Kuzu etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Hamuru unlanmış zeminde ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Fırını 160 derecede ısıtın ve hamurları fırında biraz kurutun. Haşladığınız etin suyunu süzüp ince parçalar olacak şekilde elinizle ayırın. Haşlama suyuna 2 su bardağı su ekleyerek tekrar ısıtın. Fırında kuruttuğunuz hamurların bir kısmını ve eti kaynayan et suyuna ilave edin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve 1 yumurtayı bir kapta çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan yavaşça ekleyin. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyip karıştırın. Bir taşım pişirin. Hamurların kalan yarısını ve toz biberi kızdırılmış tereyağına ekleyin. Biberli yağı çorbaya ilave edin. Kaselere paylaştırıp servis yapın.



Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •