Cappaletti

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Cappaletti

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Cappaletti



    Kaç Kişilik
    5 kişilik
    Hazırlama Süresi
    1 saat
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Cappaletti Tarifi İçin malzemeler
    Hamur için

    • 300 gr un
    • 3 yumurta
    • 1 fincan süt

    İç malzeme:

    • 30 gr tuzsuz tereyağı
    • 125 gr tavuk göğüs eti
    • 125 gr hindi eti
    • 150 gr dana jambon
    • 30 gr parmesan peyniri
    • 1 yumurta
    • Bir tutam hindistancevizi
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı beyaz biber

    Cappaletti Nasıl Yapılır?

    • Hindi ve tavuk etlerini bir tencerede bol suyla haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Tereyağını bir tavada eritin.
    • Etleri ekleyerek 2 dakikadan fazla olmamak şartıyla orta ateşte soteleyin. Sertleşmemesine ve kızarmamasına özen gösterin. Soğuması için büyük bir kaseye alın. 
    • Jambonu çok ince doğrayın. Etler soğuduğunda peynir, hindistancevizi, tuz, biber ve yumurtayı bir kaşıkla iyice karıştırıp kenara ayırın.
    • Yumurtaları çırpın. Una yavaş yavaş yedirerek tuzsuz ve yağsız bir hamur elde edin. Hamuru incecik açın.
    • 5 cm genişliğinde uzun şeritlere ve sonra 5 cm’lik karelere bölün. Her parçanın içine bir çay kaşığı kadar malzeme koyup şekillendirerek kapatın. Hamurun yapışması için sık sık sütle ıslatın.
    • Bir tepsiye mutfak bezi serip üzerine un serpin ve kestiğiniz hamurları dizip kuruması için bırakın. Kuruduktan sonra da buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin.
    • Büyük bir tencerede su kaynatın. Cappalettileri içine atın. Sık sık karıştırarak ağır ateşte 35 dakika pişirin. Ocaktan alıp süzün. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.

      Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.





Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •