Ağzı Açık

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ağzı Açık

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tahsin

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Ağzı Açık



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Ağzı Açık Tarifi İçin malzemeler

    • 6 su bardağı un
    • 2 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 50 gr tereyağı
    • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
    • 500 gr kıyma
    • 1 yumurta
    • Yarım demet maydanoz

    Ağzı Açık Nasıl Yapılır?

    • Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.
    • Her parçayı hazır yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ısıtılmış ayçiçeği yağı ve tereyağı karışımını sürün.
    • Yufkaları bohça biçiminde katlayarak tekrar oklavayla açın ve yağlayın. Açtığınız hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
    • Kıyma, yumurta ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Kestiğiniz parçaları ortası kalın kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde açın.
    • Ortasına bir miktar harç koyarak hamurun kenarlarını pile şeklinde birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın.
    • Yağladığınız tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.

    Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.




  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •