Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Dana Kaburga Tarifi İçin malzemeler
Ön pişirme için:
- 500 g dana kaburga
- 1 lt sebze suyu
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 dal biberiye
- 1 dal taze kekik
- 10 adet tane karabiber
Risotto için:
- 80 g Arborio pirinç
- 3 adet kuşkonmaz
- 40 g soğan
- 1 diş sarımsak
- 25 g tereyağı
- 25 g parmesan peyniri
- 20 g zeytinyağı
- 200 ml sebze suyu
Sunum için:
- Cherry domates
- Arpacık soğan
- 100 ml soya sosu
- 50 g bal
Dana Kaburga Nasıl Yapılır?
- Tencerede kaburga ön pişirme malzemelerini ekleyip 4-5 saat kısık ateşte pişirin. Bir tavada risotto için soğanı ve sarımsağı zeytinyağında soteledikten sonra, Arborio pirincini ekleyip 5 dakika kavurun.
- Sebze suyunu 3 adımda ekleyip, pirinçler pişmeye yakın haşlanmış kuşkonmaz dilimlerini, tereyağı ve parmesanı ekleyin.
- Tabağa risottoyu, pişirilen kaburgayı ve bir yerde çektirilen soya sos ve bal ile hazırladığınız sosu kaburganın üzerine koyup, domates ve arpacık soğan ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, nefis rosto tarifine de göz atabilirsiniz.