Cacıklı Arap Köftesi

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Cacıklı Arap Köftesi

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Demet

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Cacıklı Arap Köftesi



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Cacıklı Arap Köftesi Tarifi İçin malzemeler
    Köfte için

    • 400 gr çiğ köftelik yağsız kıyma
    • 6 su bardağı köftelik ince bulgur
    • 1 soğan
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
    • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
    • 2 su bardağı ılık su
    • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Cacık için

    • 2 su bardağı süzme yoğurt
    • 5 diş sarımsak
    • 1 demet semizotu
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?
    Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu kenarları yüksek olan bir tepsiye alın. Karışımı yoğururken azar azar 2 su bardağı kadar ılık su ekleyin. Kıymayı ilave edip köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Köfteleri bir süzgecin içine alıp süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin. Süzgecin üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri buharda 15-20 dakika pişirin. Köfteleri kırmızı pul biber eklenmiş zeytinyağında çok hafif kızartın. Cacık için, süzme yoğurt, semiz otu yaprakları, kıyılmış sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Büyük bir servis tabağına cacığı yayın. Üzerine köfteleri ekleyip bekletmeden servis yapın.



Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •