Barbunyalı Şölen Pilavı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Barbunyalı Şölen Pilavı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Ferha

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Barbunyalı Şölen Pilavı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Barbunyalı Şölen Pilavı Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 350 gr haşlanmış
    • barbunya fasulyesi
    • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
    • 100 gr dilimlenmiş sucuk
    • 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 1’er çay kaşığı kekik ve karabiber
    • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    • Tuz
    • 1 su bardağı sıcak su

    Pilav için

    • 2 su bardağı baldo pirinci
    • 3.5 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • Yarım su bardağı doğranmış domates
    • 40 gr tereyağı
    • Tuz

    Barbunyalı Şölen Pilavı Nasıl Yapılır?
    Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

    Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın.Kuzu etini ekleyip soteleyin.Kekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun.Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin.
    Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayın.Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun.Doğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırın.Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.Su kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün.
    Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayın.Sucukları ızgarada pişirin.Pilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırın.Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın.Üzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyin.Sıcak servis yapın.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •