Yoğurtlu İrmik Çorbası

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Yoğurtlu İrmik Çorbası

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Suna

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Yoğurtlu İrmik Çorbası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Yoğurtlu İrmik Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gr kemikli et
    • 1 soğan
    • 1 kereviz
    • 2-3 dal maydanoz
    • 2 kahve fincanı irmik
    • 6 su bardağı su
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çay kaşığı nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı toz biber

    Yoğurtlu İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
    • Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın. 
    • Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin. 
    • Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. 
    • Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

      Afiyet olsun.





Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •