Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Domates Soslu Gül Böreği Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 yufka
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Çam fıstığı
- Tuz
- Karabiber
Sosu için
- 2 çay bardağı domates püresi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze fesleğen
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Domates Soslu Gül Böreği Nasıl Yapılır?[*]İç harç için ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. [*]Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Piştikten sonra harcı soğutun. [*]Yufkayı 6 eşit parçaya bölün. Yufkanın uzun kenarına hazırladığınız harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve gül şeklinde içe doğru kıvırın.[*] Kalan yufkaları da iç harçla aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. [*]Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. [*]Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. Börekleri servis tabağına alın. Üzerine domates sosunu döküp servis yapın.
Kolay gül böreği tarifini, gün sohbetleri ve kahvaltı sofraları için hazırlayabilirsiniz.