Sebzeli Hububat Çorbası

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Sebzeli Hububat Çorbası

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Aybüke

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Sebzeli Hububat Çorbası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Sebzeli Hububat Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 büyük boy soğan
    • 1 çay bardağı sarı buğday
    • 4 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı karabuğday
    • 1 tatlı kaşığı siyez buğdayı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 dolmalık kırmızı biber
    • 1 dolmalık sarı biber
    • 2 dal semizotu
    • 1 su bardağı süzme yoğurt
    • 1 kahve fincanı haşlanmış kırmızı fasulye

    Sebzeli Hububat Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Aşurelik buğdayı 1 bardak sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin.
    • Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun.
    • Buğdayı bekleme suyuyla birlikte tencereye ilave edin. Kalan suyu ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin. Orta ateşte, 20 dakika pişirin.
    • Daha sonra kara buğdayı ve siyez bulgurunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Gerekirse suyu eksildiğinde sıcak su ilave edin. 10 dakika daha pişirin.
    • Zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğranmış biberleri kavurun. Tencereye kavurmuş olduğunuz biberleri, küçük dallar şeklinde ayırdığınız semizotunu ve haşlanmış kırmızı fasulyeyi ekleyin.
    • Birkaç taşım kaynatın. Süzme yoğurda kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave ederek ılındırın.
    • Kaynayan suya azar azar ekleyerek hızlıca çırpın. En son tuzunu kontrol ederek birkaç dakika pişirin.
    • Tahıl deposu olarak bilinen sebzeli hububat çorbasını, bol proteinli imam bayıldı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Sebzeli Hububat Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

    • Çorbanın aromasını arttırmak için, havuç ve patates dilimleri ekleyin.
    • Suyu bittiği halde malzemeler çiğ kaldıysa, önceden ısıtılmış suyu azar azar ekleyerek karıştırın. 
    • Malzemelerin tadını bozmamak için, tahta kaşık kullanın.
    • Dilerseniz, üzerini nane ve pulbiberli sos ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosu tel süzgeçten geçirin. Böylece topaklanma oluşumunu engelleyebilirsiniz.
    • Çorba hazır olduğunda topaklanmalar kaldıysa, bir kez mikserden geçirebilirsiniz.

    1 Porsiyon Sebzeli Hububat Çorbası Kaç Kaloridir?
    Standart malzemelerle hazırlanan sebzeli hububat çorbasının bir porsiyonu, 60 kaloridir. Düşük kalorisiyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Başlangıç menülerini renklendiren çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, demir bakımından zengin olan bakla çorbası tarifine göz atabilirsiniz.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •