İrmikli Lokma

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: İrmikli Lokma

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Rabia

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard İrmikli Lokma



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    İrmikli Lokma Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı irmik
    • 2 su bardağı süt
    • 1.5 kahve fincanı toz şeker
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • 3 yumurta
    • 1 tutam tuz

    Kızartma için;
    Bol sıvıyağ
    İrmikli Lokma Nasıl Yapılır?
    Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

    Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.
    Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.





Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •