Mayalı, Patatesli Bükme Börek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Mayalı, Patatesli Bükme Börek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tahsin

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Mayalı, Patatesli Bükme Börek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Mayalı, Patatesli Bükme Börek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 5 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket kuru maya (11 gr)
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 150 gr eritilmiş tereyağı

    İç harcı için

    • 3 haşlanmış patates
    • 250 gr beyaz peynir
    • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz

    Mayalı, Patatesli Bükme Börek Nasıl Yapılır?

    • Börek hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
    • Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine (son kat hariç) tereyağı sürerek 6 kat yapın.
    • Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurları birlikte yarım parmak kalınlığında açın.
    • İç harcı hazırlamak için rendelenmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.
    • Patatesli harcın yarısını hamurun üzerine serpip yayın. Üç parmak kalınlığında şeritler kesin.
    • Her şeridi kenarından başlayarak verev şekilde rulo yapıp sarın. İstediğiniz uzunluklar da kesin. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
    • Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •