Mantarlı Krep Börek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Mantarlı Krep Börek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Aybüke

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Mantarlı Krep Börek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    45 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Mantarlı Krep Börek Tarifi İçin malzemeler
    KREP İÇİN

    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı un
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
    • Tuz

    İÇ MALZEME İÇİN

    • 300 gr kültür mantarı
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • 1 kırmızı biber
    • 1 sarı biber
    • 1 yeşil biber
    • Tuz
    • Karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı galeta unu
    • Ayçiçeği yağı

    Mantarlı Krep Börek Nasıl Yapılır?

    • Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın. Tavayı ısıtın. 1 çay kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin.
    • Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krepleri soğumaya bırakın. Mantarları ince doğrayın. Limonlu suda bekletin.
    • Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın. Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın.
    • Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.







  2. The Following User Says Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •