Ağrısız baş mezarda gerek (olur)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ağrısız baş mezarda gerek (olur)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von İnfo

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Atasözü Ağrısız baş mezarda gerek (olur)

    Ağrısız baş mezarda gerek (olur)

    Ağrısız baş mezarda gerek (olur) atasözünün anlamı, yaşayan her kişinin derdi vardır. Dertsiz kimse ararsanız ancak mezarda bulursunuz. Yani kişinin derdi ancak ölmesiyle biter.

    Ağrısız baş mezarda gerek (olur)

    Üzüntü, keder ve benzeri sıkıntılı durumlar biz insanlar içindir. Yaşayan her kişinin derdi vardır. Dertsiz kimse ararsanız ancak mezarda bulursunuz. Kişinin derdi ancak ölünce biter.

    Herkesin kendine göre bir derdi, sıkıntısı vardır. Yaşayan her insan dertten, çileden yakasını kurtarabilmiş değildir. Yaşadıkça da kurtaramayacaktır. Dolayısıyla dertsiz insan ancak mezarda bulunur. Bu demektir ki, insan dertten ancak ölünce kurtulacaktır.


    Dünyada dertsiz hiçbir kimse yoktur.

    Herkesin başında büyük veya küçük bir dert mutlaka vardır. İnsan ölmediği müddetçe de dertlerin ardı arkası kesilmez. Biri biterken diğeri başlar. Ancak mezar, bütün dünya dertlerinin sonu olup amellerimize göre ya mutlak huzur ve rahatlık veya dünya dertlerini hiçe saydıran bir elem ve ıztırap yurdudur. O hâlde iyi bir kul olmaya çalışmak gerekir. Madem ki dünyada dertlere son yoktur, o hâlde dünyayı hepten silip dert edinmemek en iyisidir. Ancak önce Allah'tan korkmalı, O'ndan utanmalıdır. Allah'tan utanması olmayan kişinin kullardan saklayacak ve utanacak bir hâli olamaz. Her türlü kötülüğü açıkça yapar.

    Nitekim hiçbir şey sır olarak kalamaz. Allah'ın bildiği bir şey, zamanla kullar tarafından da sezilip bilinir. (Ayrıca bk. Allah bilir; ama kul da sezer.) Gizli ve kanunsuz yapılan işlerin mutlaka açığa çıkacağını vurgulamak üzere söylenir.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •