Açın karnı doyar, gözü doymaz

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Açın karnı doyar, gözü doymaz

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von İnfo

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Atasözü Açın karnı doyar, gözü doymaz

    Açın karnı doyar, gözü doymaz

    Açın karnı doyar, gözü doymaz atasözünün anlamı, tutkulu olduğu konuda insan doyumsuzdur, yetinmek bilmez”. Veya İhtiraslı, aç gözlü kişiler elindekiyle yetinmez, daha fazlasını ister.

    Açın karnı doyar, gözü doymaz

    Uzun süre aç kalan kimse, bu durumun sıkıntısını uzun süre unutamaz. Yiyeceğe kavuşup karnını iyice doyursa bile yine aç kalma korkusunu hisseder. Bundan dolayı yemeğin başından kalkmak istemez; aklı fikri yiyeceklerde olur. / Hırslı kimse amacına ulaşsa bile bununla yetinmez, doymak bilmez.

    Uzun zaman aç kalmış biri, yaşadığı sıkıntıları unutamaz. Bol yiyeceğe kavuşup karnını iyice doyurduğu halde bile içinde yine aç kalmak korkusu vardır. Onun için yemek başından kalkmak istemez; gözü yiyeceklerde kalır.İhtiraslı, aç gözlü kişiler elindekiyle yetinmez, daha fazlasını ister.

    Cümle içinde örnek kullanımı : Karnı doyan kardeşim hala emzik emiyordu ne demişler karnı doyar gözü doymaz..

    Açıklama ve kompozisyon : Doymayan bir insan tarifi yapıldığı zaman bazen elde etmek için bizi dahi harcayabilir. Yetecek kadarını elde etmesine rağmen daha fazlasını istemek. Onun için aç olan bazı insanlar doymayacağını sanır. Peygamberimiz doymayan nefisten kabul olunmayan duadan sana sığınırım diye dua edermiş. Ne kadar güzel bir dua. Doymayan nefis insanı yanışa hata yapmaya sürükler.

    Ne yaparsak yapalım, yiyeceğimiz sadece midemizin alacağı kadardır. Uzun süre aç kalmakla mide büyümez aksine küçülür. Bu nedenle çok acıktığımızda doymayacağımızı sanmamız tamamen bir kuruntudan ibarettir. İnsanın asıl göze doymalıdır.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •