Halka Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Halka Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Halka Tatlısı

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 15dk


    Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 50 gr margarin
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 fiske tuz
    • 2 su bardağı su
    • 3 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı nişasta


    Şerbeti İçin ;

    • 3 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
    • 7-8 damla limon suyu


    Kızartmak İçin ;

    • Sıvı yağ


    Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp iyice soğutuyoruz. Toz şeker su ve limon suyunu karıştırarak kaynatıyoruz.
    2. Kaynamaya başladığında 20 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
    3. Hamuru için bir tencereye margarini suyu şekeri ve bir fiske tuzu koyup kaynatıyoruz.
    4. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
    5. Ilıyan hamura teker teker yumurtaları ilave edip iyice karıştırıyoruz. (Yumurtaları hamura iyice yedirmemiz gerekiyor. Bu yüzden bir yumurtayı iyice yedirip diğer yumurtayı sonra ilave ediyoruz. )
    6. Son olarak iki yemek kaşığı nişasta ve irmiği de ekleyip karıştırıyoruz.
    7. Hamuru sıkma torbasına alıp bolca yağ koyduğumuz tencereye halka şeklinde sıkıyoruz.
    8. Yağ mutlaka soğuk olacak. Her tatlı kızardıktan sonra yağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
    9. Bu işlemi bütün hamurlar pişene kadar uyguluyoruz. Arkalı önlü kızarttığımız hamurları soğuyan şerbete atıyoruz.
    10. Şerbetini biraz çektikten sonra servis tabağına alıyoruz.


    Afiyet olsun


    Tarife Ait Diğer Resimleri







































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •