El Açması Boyoz ( Çıtır Çıtır )

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: El Açması Boyoz ( Çıtır Çıtır )

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard El Açması Boyoz ( Çıtır Çıtır )

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 1 saat 30dk

    Pişirme: 30dk


    El Açması Boyoz ( Çıtır Çıtır ) Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için;

    • 6 su bardağı un
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Aldığı kadar ılık su


    Ara katlara sürmek için ;

    • 1 su bardağı sıvı yağ


    İçi için;

    • Peynir


    El Açması Boyoz ( Çıtır Çıtır ) Tarifi Yapılışı

    1. Unu derin bir yoğurma kabına alalım.
    2. Şeker ve tuzu da ilave edip azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
    3. 10 dakika kadar hamuru iyice yoğuralım.
    4. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalı.
    5. Üzerini streç filmle kaplayıp hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletelim.
    6. Dinlenen hamuru rulo şeklinde açtıktan sonra 8 eşit bezeye ayıralım. .
    7. Üzerini örtelim ve oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletelim.
    8. Dinlenen hamurları elimizle üzerine yağ sürüp dairesel hareketlerle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
    9. Üzerlerini yağladığımız hamurları, üst üste koyduktan sonra 2 bezeyi birleştirip (yani 8 beze 4 yufka olacak ) elimizle çekiştirerek olabildiğince ince olacak şekilde açalım.
    10. Üst üste dizdikten sonra incecik açtığımız yağlı hamur katlarını, zarf şeklinde katladıktan sonra isteğe bağlı peynir koyup rulo şeklinde saralım.
    11. Hazırladığımız hamur rulosunu oda sıcaklığında son kez 20 dakika dinlendirelim.
    12. Fırını 200°derecede önceden ısıtalım.
    13. Fırın tepsisinin üzerini yağlayalım.
    14. Dinlenen yağlı hamuru 4 eşit parçaya bölelim .
    15. Elimizle hafifçe bastırıp yuvarlayalım. Ve orta kısımlarına parmağımızla bastırdıktan sonra fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
    16. Fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirelim ve boyozları sıcak sıcak bekletmeden servis edelim. Afiyet olsun ❤


     


    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •