Ev Yapımı Pide (Mantarlı Sucuklu Patatesli Kaşarlı)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ev Yapımı Pide (Mantarlı Sucuklu Patatesli Kaşarlı)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Ev Yapımı Pide (Mantarlı Sucuklu Patatesli Kaşarlı)

    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 10dk


    Ev Yapımı Pide (Mantarlı Sucuklu Patatesli Kaşarlı) Tarifi İçin Malzemeler

    4 adet pide hamuru için:

    • 1 paket yaş maya
    • 1 Yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
    • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
    • 4 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


    Mantarlı harç için:

    • 5 adet sotelenmiş mantar
    • Tuz
    • Karabiber
    • Rendelenmiş kaşar peyniri


    Patatesli harç için:

    • 2 orta boy haşlanmış patates
    • Tuz, Karabiber, Pul biber
    • Rendelenmiş kaşar peyniri


    Sucuklu harç için:

    • Yarım halka dilimlenmiş sucuk
    • Rendelenmiş kaşar peyniri


    Ev Yapımı Pide (Mantarlı Sucuklu Patatesli Kaşarlı) Tarifi Yapılışı

    Herzaman dışarıda yemek ile olmaz. Yeni evli olanlar, bekar olanlar, herkez için çok pratik ve kolay Pide tarifim var sizin için. Hamurun içi yumuşacık, dışı kıtır kıtır, istediğiniz malzemelerle döşeyebilceğiniz Pide tarifim sizinle. Afiyet olsun şimdiden ♨️

    1. Hamurun hazırlanışı:Mayayı yoğurma kabına alıp, su, süt, şeker ve tuz ile karıştırıyoruz. Biraz bekletiyoruz.
    2. Daha sonra Unumuzu azar azar ekliyoruz. (Verdiğim ölçüler ile bende tam oldu) Yoğurma esnasında hamurun toparlanması ve yumuşak olması için Zeytinyağını ekliyoruz.
    3. Yumuşak, ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
    4. Üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 15-20 dakika bekletiyoruz. (Fark ediceksiniz ki hamurumuz hemen kabarmaya başlıcak, kabarmicak olursa o sürede siz biraz daha bekletin)
    5. Hamurumuzu 4 bezeye bölüp bi 5 dakika daha bekletelim.
    6. Daha sonra tek yön şeklinde merdane yardımı ile açmaya başlayalım.
    7. Büyüklüğünü kendiniz de ayarlaya bilirsiniz.
    8. Pişirme kağıdı üzerine yerleştirelim.
    9. Ve iç harçlarını koyarak kenarlardan hafif kapatıp şeklimiz verelim.
    10. 250 derece önceden ısıtılmış fırına verelim. 10 dakika pişirme süresi oldu bende. Siz kontrollü şekilde takip edip üstü kızarınca fırından alırsınız. Ve servis edelim. Mis gibi pideler hazır.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •