Fırında Patlıcanlı Pirzola

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Fırında Patlıcanlı Pirzola

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Demet

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Fırında Patlıcanlı Pirzola



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat

    Fırında Patlıcanlı Pirzola Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg kuzu pirzola 
    • 3 adet patlıcan (Küçük boy)
    • 3 adet sivri biber 
    • 3 adet domates 
    • 10 diş sarımsak 
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 
    • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber 
    • 1 çay bardağı su 
    • 1 adet limon

    Fırında Patlıcanlı Pirzola Nasıl Yapılır?



    • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Biberleri ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın. 
    • Isıya dayanıklı büyük bir toprak kabı veya fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın. Suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yayın.
    • Patlıcanların üzerine sivri biberi ve diş diş sarımsakları serpin. Biberlerin üzerine de küp doğradığınız domatesleri serpin. 
    • 1 çay bardağı suyun içinde tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Suyu sebzelerin üzerine dökün. Kabuğunu soyup zarlarını da temizledikten sonra küçük parçalar halinde kestiğiniz limon parçalarını da serpin.
    • En son kuzu pirzolaları sebzelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 50-60 dakika pişirin.

    Sebzeler eşliğinde sunulan dana pirzola tarifini denemeyi unutmayın.




  2. The Following User Says Thank You to Demet For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •