Bakla Böreği

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Bakla Böreği

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Esengül

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Bakla Böreği



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Bakla Böreği Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr bakla
    • 6 yumurta
    • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
    • 2 çorba kaşığı galeta unu
    • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    • 2 çay kaşığı karbonat
    • 2 soğan
    • 2 taze soğan
    • 4 dal dereotu
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 limonun suyu
    • tuz
    • karabiber

    Bakla Böreği Nasıl Yapılır?
    Lezzet'in yemek tarifleri gibi börek tarifleri de çok ilgi görüyor...

    Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük doğrayın. İki soğanı soyup küp doğrayın. Taze soğan ve dereotunu temizleyip ince kıyın.

    Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Küp soğanı ekleyip soteleyin. Baklayı ilave edip karıştırın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp yarısını robotta püre kıvamında ezin.

    Yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Kaşarpeyniri, galeta unu, karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Bakla püresi, kalan haşlanmış bakla, dereotu ve taze soğanı ilave edip düzgün bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

    Karışımı yağlı kağıtla kaplı yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyin. Sıcak veya soğuk servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Esengül For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •