Damla Sakızlı Çörek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Damla Sakızlı Çörek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Suna

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Damla Sakızlı Çörek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Damla Sakızlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

    • 20 g kuru maya
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • Bir parça dövülmüş damla sakızı
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 7 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Üzeri için

    • 1 yumurta sarısı
    • Susam

    Damla Sakızlı Çörek Nasıl Yapılır?

    • Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
    • Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Suna For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •