Bolonez Soslu Lazanya

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Bolonez Soslu Lazanya

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Bolonez Soslu Lazanya



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    40 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin malzemeler

    • 1 paket lazanya

    Bolonez sos için

    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 havuç
    • Zeytinyağı
    • 400 g kıyma
    • 50 g domates salçası
    • 2 domates
    • 500 ml et suyu
    • 3-4 dal taze kekik
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için

    • 50 g toz parmesan
    • Taze fesleğen yaprakları 

    Beşamel sos için

    • 1/2 soğan
    • 3 diş karanfil
    • 1 defne yaprağı
    • 500 ml süt
    • 60 g tereyağı
    • 60 g un
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 g toz muskat

    Üzeri için

    • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

    Bolonez Soslu Lazanya Nasıl Yapılır?

    • Bolonez sos için, yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız sarımsak ve havucu zeytinyağında soteleyin.
    • Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ve salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
    • Küp doğradığınız domates ve et suyunu ilave edin. Taze kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
    • Yarım soğanın üzerine defne yaprağını 3-4 diş karanfil batırarak sabitleyin. Beşamel sos için sütü küçük bir tencereye alın.
    • Hazırladığınız defne yapraklı soğanı içine atarak kaynatın ve ocaktan alın. İçinden defne yapraklı soğanı çıkarın.
    • Tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    • Soğuyan unun üzerine sütü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak 2 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve toz muskat ile tatlandırıp ocaktan alın.
    • Lazanya hamurlarını sıcak suya batırıp yumuşatın. Yağlanmış fırın kabına sırasıyla lazanya, bolonez ve beşamel sos olmak üzere kat kat yerleştirin.
    • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edin. En son lazanyanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

    Farklı versiyonu için kıymalı lazanya tarifine göz atın.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •