Antep Usulü Fıstıklı Çorba

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Antep Usulü Fıstıklı Çorba

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Ferha

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Antep Usulü Fıstıklı Çorba



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Antep Usulü Fıstıklı Çorba Tarifi İçin malzemeler

    • 150 g tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı süt
    • 2 litre tavuk suyu
    • 1 çay bardağı beyaz badem
    • 1 çay bardağı Antep fıstığı

    Tavuk eti için

    • 1 kemikli tavuk göğsü eti
    • 1 soğan
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı tane karabiber

    Üzeri için

    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı aspir

    Antep Usulü Fıstıklı Çorba Nasıl Yapılır?

    • Tavuk göğüs etini geniş bir tencereye alın. Soğan, tuz ve karabiber ile tatlandırıp 2 litre suda kaynatın. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin.
    • Yağları çorbayı yapacağınız tencereye alın. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tavuk suyunu ekleyin.
    • Tekrar ocağa alarak kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Haşladığınız tavuğu iri parçalar halinde doğrayıp çorbaya ekleyin. Badem ve Antep fıstığını katın, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için tereyağını küçük bir sos tenceresine alıp üzerine aspiri ekleyerek eritin. Pişen çorbanızın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.





  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Ferha für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •