Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Hayrabolu Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr tuzsuz peynir
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- File badem
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2~3 damla limon suyu
Hayrabolu Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Suve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.