Tarhunlu Börek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Tarhunlu Börek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Alpay

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Tarhunlu Börek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Tarhunlu Börek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 kg Antep peyniri
    • 1 demet taze soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 50 gr taze tarhun
    • 1 demet maydanoz
    • 1 yumurta
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber
    • Tuz

    Hamuru için

    • 1 kg un
    • Toz şeker
    • Tuz
    • Maya
    • Su

    Tarhunlu Börek Nasıl Yapılır?
    Un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırıp hamur yoğurun. 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcı için gerekli olan malzemeleri küçük doğrayıp tümünü bir kapta harmanlayın. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Harcı içlerine paylaştırıp kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •