Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
50 dakika
Erikli Yavan Dolma Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kilo taze asma yaprağı
- 2 soğan
- 20 gr tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı ekşi erik kurusu
- 1 çorba kaşığı reyhan otu
- 1.5 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Sosu için:
- 2 soğan
- 1 kaşık salça
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 15 gr tereyağ
Erikli Yavan Dolma Nasıl Yapılır?
- Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
- İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
- Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
- Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
- Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
- Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.