Patlıcan Pidesi

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Patlıcan Pidesi

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Rabia

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Patlıcan Pidesi



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    1 saat
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Patlıcan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    • 6 patlıcan
    • 500 gr kıyma
    • 6 su bardağı un
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Tuz
    • 2 su bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurtanın sarısı

    Patlıcan Pidesi Nasıl Yapılır?

    • Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
    • Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin. Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    • Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
    • Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin.
    • Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.





  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Rabia für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •