Çilekli Tart

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Thema: Çilekli Tart

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Demet

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Çilekli Tart



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Çilekli Tart Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 250 gr margarin
    • 2 yumurta
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı un
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • 1 paket vanilya

    Krema için

    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yumurta
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı margarin

    Üzeri için

    • 300 gr çilek
    • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı
    • Nane yaprağı

    Çilekli Tart Nasıl Yapılır?

    • Pratik tart tarifleri arasında iyi bir seçim. Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin.
    • Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
    • Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun.
    • Çilekleri saplarından ayırıp uzunlamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Çileklerin üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyin.
    • Pratik çilekli tartın üst kısmını ev yapımı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Çilekli Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Tart yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta, malzemelerin soğuk olmasıdır. Tarife başlamadan önce malzemeleri dolapta bekletin.
    • Hamuru hazırladıktan sonra tortu oluşmaması için, bir kez mikserden geçirin.
    • Vaktiniz varsa, hamurun üzerini streçle örtün ve 15 dakika bekletin.
    • Tartın çıtır olması ve kırılmaması için mutlaka tart kalıbı kullanın.
    • Pişen hamuru kalıptan çıkarmadan önce soğumasını bekleyin. Aksi takdirde tart dağılmaya başlayacaktır.
    • Çileklerin daha parlak görünmesi için, meyveli tart jölesi ve sulandırılmış çilek reçeli dökebilirsiniz.

    1 Porsiyon Çilekli Tart Kaç Kaloridir?
    Çilekli tartın bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. İçeriğinde şeker ve karbonhidrat bulunduğundan, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Alternatif olarak havuçlu kabaklı tart tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

    Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen tart tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, şeker yerine doğal meyvelerle hazırlanan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz.




  2. The Following User Says Thank You to Demet For This Useful Post:

  3. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #2
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Fener1907133

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Cok guzel yazilmis tessekur ederim


Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •