Caponata

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Caponata

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Caponata



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Caponata Tarifi İçin malzemeler

    • 100 ml zeytinyağı
    • 3 patlıcan
    • 2 soğan
    • 4 domates
    • 50 gr kuru üzüm
    • 2 yemek kaşığı kapari
    • 4 kereviz sapı (doğranmış)
    • 50 ml su
    • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
    • 5 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
    • Birkaç dal fesleğen
    • Tuz
    • Karabiber

    Caponata Nasıl Yapılır?
    Patlıcanları 2 cm’lik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alarak orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları tavadan alarak bekletin. Kıyılmış soğanları tavaya ekleyip 5 dakika pişirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları tekrar tavaya alın. Kapari, kuru üzüm, sirke, su, kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları serpiştirip ılık servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •