Kaç Kişilik
8 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Ağzı Açık Tarifi İçin malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 500 gr kıyma
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
Ağzı Açık Nasıl Yapılır?
- Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.
- Her parçayı hazır yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ısıtılmış ayçiçeği yağı ve tereyağı karışımını sürün.
- Yufkaları bohça biçiminde katlayarak tekrar oklavayla açın ve yağlayın. Açtığınız hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Kıyma, yumurta ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Kestiğiniz parçaları ortası kalın kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde açın.
- Ortasına bir miktar harç koyarak hamurun kenarlarını pile şeklinde birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın.
- Yağladığınız tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.