Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Tam Buğday Unlu Somon Ekmek Tarifi İçin malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket ekşi maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı tam buğday unu
- Aldığı kadar beyaz un
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
- Haşhaş
Tam Buğday Unlu Somon Ekmek Nasıl Yapılır?
- 2,5 su bardağı ılık suda şeker, tuz ve bir paket maya ile karıştırın.
- Hamur yoğurma kabında unu alın. ortasını açıp maya karışımlı ılık suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru 1 saat mayalanması için bekletin. Dinlenen hamura ekmek şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Ekmeklerin üzerine un serpip fırça yardımıyla su sürün. Susam, çörek otu ve haşhaş ile üzerini süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Ev yapımı pratik ekmek tariflerine sayfamızdan göz atabilirsiniz. Nefis tam buğday unlu ekmek ve Fransız usulü baget ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.