Kaç Kişilik
8 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
25 dakika
Izgara Tavuk Köftesi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 soğan
- 8 domates
- 10 dal taze biberiye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Köfte için
- 1 kg tavuk kıyması
- 3 soğan
- 6 dilim bayat ekmek içi
- 1 yumurta
- 6 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- karabiber
Sos için
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber
- 3 diş ezilmiş sarımsak
Izgara Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?
- Köfte için soğanları soyup rendeleyin. Maydanozları kıyın. Ekmek içini ufalayın (veya rendeleyin).
- Tavuk kıyması, soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz, köri, karabiber ve tuzu çukur bir kaba alıp yoğurun.
- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Üzerlerine yağ sürün.
- Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Soğan, biberiye ve domatesleri zeytinyağında bekletin.
- Köfte, soğan, biberiye ve domatesleri ızgara yada mangalda iki taraflı pişirin. Sos için zeytinyağı, sarımsak, maydanoz ve tane biberi bir kasede karıştırın. Köfteleri sos ile servis yapın.
- Dilerseniz, sosu kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp köfteleri üzerine yerleştirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Acı sos ile harmanlanmış kırmızı biberli tavuk köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.