Çaylı Islak Kek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Çaylı Islak Kek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Aybüke

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Çaylı Islak Kek



    Kaç Kişilik
    12 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Çaylı Islak Kek Tarifi İçin malzemeler
    Keki için

    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 yumurta
    • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı demlenmiş soğuk çay
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2/3 su bardağı un

    Sosu için

    • 1.5 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
    • 3.5 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 20 g bitter çikolata

    Çaylı Islak Kek Nasıl Yapılır?
    Toz şeker ve yumurtaları bir çırpma kabına alarak mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt ve soğuk çayı ilave edip tekrar çırpın. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170° fırında 35-40 dakika pişirin. Sosu için gerekli tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alarak iri kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınan kekin üzerine kuru yer kalmayacak şekilde çikolatalı sosu gezdirin. 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Sosunu iyice çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •