Etli Ve Mercimekli Dolama Börek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Etli Ve Mercimekli Dolama Börek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Esengül

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Etli Ve Mercimekli Dolama Börek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Etli Ve Mercimekli Dolama Börek Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg un
    • 25 gr tuz
    • Yeteri kadar su
    • 500 gr haşlanmış kuşbaşı dana eti
    • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 2 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 100 gr tereyağı
    • 400 ml süt

    Etli Ve Mercimekli Dolama Börek Nasıl Yapılır?
    Derin bir kaba unu eleyin. Tuz ve su ilave ederek ele yapışmayan biraz sert kıvamda bir hamur yoğurun. 15 dakika oda ısısında dinlendirip dört eşit parçaya bölün. Unladığınız tezgahta oklava ile normal yufka boyutunda açıp 20 dakika oda ısısında kurumaya bırakın. Derin bir karıştırma kasesinde dana eti, yeşil mercimek, yumurta, çok az ayçiçek yağı ve tuzu karıştırın. Tezgah üzerine yaydığınız yufkanın iki tarafını içe doğru katlayın. Üzerine ayçiçek yağı gezdirerek etli mercimekli harçtan paylaştırın. İki kanat katlanarak dolama şeklinde fazla sıkı olmadan sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kızarınca üzerine süt gezdirip tekrar fırına verin. Sütü çekince fırından alıp üzerine kızgın tereyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Esengül For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •