Sebzeli Çanak Köfte

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Sebzeli Çanak Köfte

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tibet

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Sebzeli Çanak Köfte



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    7 dakika

    Sebzeli Çanak Köfte Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 750 gr kıyma
    • 4 dilim bayat ekmek içi
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 2 soğan
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı köfte baharı
    • Tuz

    Üzeri için

    • 1 çay bardağı bezelye
    • 1 patates
    • 1 havuç
    • 30 gr tereyağı
    • 1 tutam tuz
    • Karabiber

    Sos için

    • 1 yemek kaşığı krema
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Yarım kahve fincanı sıcak su
    • 1 tutam tuz

    Sebzeli Çanak Köfte Nasıl Yapılır?

    • Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
    • Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin.
    • Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada) 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri küp doğrayın.
    • Tereyağını teflon tavada eritin ve sebzeleri hafife kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sebzeleri çanak köftelerin içine paylaştırın.
    • Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, krema, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

    Farklı bir tat arıyorsanız, garnitürlü çanak köfte tarifine göz atabilirsiniz.





Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •