Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
50 dakika
Kuzu Büryan Kebap Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg kuzu eti
- 3 diş sarımsak
- 2 orta boy soğan
- 2 havuç
- 2 patates
- 2 kabak
- 1 limon
- 5.5 su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 lavaş ekmeği
- 2 yemek kaşığı un
Pilav için
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı çam fıstığı
- 6 yemek kaşığı badem
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı yenibahar
- 2 tutam toz safran
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için
- 1 soğan
- 1 su bardağı un
- Ayçiçeği yağı
Kuzu Büryan Kebap Nasıl Yapılır?
- İri parçalara bölünmüş kuzu etlerini tencerede kavurun. Etler suyunu salıp çekince ufak doğranmış sarımsak, soğan ve et suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, limon suyu ve karabiber ile tatlandırın.
- Havuç, patates ve kabağı yıkayın. Havuç ve patatesin kabuklarını soyun. Hepsini iri doğrayın. Lezzetli kalmaları için sebzeleri de isteğe göre et suyunda haşlayıp pişirin.
- Pilav için, 3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci ekleyin ve su soğuyuncaya kadar bekletin.
- Pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün. Soğanı ince kıyın. Bademi 1.5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın.
- Tereyağını tencerede eritin. Soğanları ve bademi 5 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
- Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuş üzümünü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte safranı ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar 20 dakika pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak bezi yayıp servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin.
- Pilavı servis tabağının ortasına yerleştirin. Etrafına pişen etleri hafif ısıtılmış lavaş ekmeklerini ve sebzeleri yerleştirin.
- Halka doğranmış soğanı iyice unlayıp bir tavada ayçiçeği yağı ile kızartın ve pilavın üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Hatay mutfağından nefis tepsi kebabı tarifine de göz atın.