Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von İnfo

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Deyim Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı

    Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı

    Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı ve hikayesi nedir, Aklına gelen başına gelmek örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

    Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı

    Aklına gelen başına gelmek deyiminin anlamı:

    Biri gerçekleşmesinden, olmasından korktuğu durumla karşılaşmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Aklına gelen başına gelmek deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.


    Aklına gelen başına gelmek örnek cümle:

    - Maalesef aklıma gelen başıma geldi ve dersten kaldım. - Dışarı çıkınca aklıma gelen başıma geldi ve yağmur yağmaya başladı. - Ne yazık ki aklıma gelen başıma geldi ve çok kötü bir gün geçirdim. - Aklıma gelen başıma geldi, evi su bastı.
    Aklına gelen başına gelmek deyiminin hikayesi:

    İnsanlar hayatlarında birçok olayla karşılaşırlar. Bu olayların seyri insanların daha önceden tahmin etmesiyle gerçekleşebilir. Çünkü bazı fiiller bazı başka fiillere gebedir. Bu da geleceğe dair tahminde bulunmayı kolaylaştırır. Bu nedenle insanların yaşadığı bazı durumlarda olayların sonuçlarından ve daha önceki tecrübelerden neler olabileceği tahmin edilir ve akla gelir.

    Bu nedenlerle bir olay sonucunda farklı sonuçların da yaşanabilir olması ya da yaşanması akla gelenin başa gelmesi yani gerçekleşmesi olarak tarif edilmektedir.

    Deyimler kalıp yargılar olarak kullanılmaktadır. Mecaz ve yan anlama gelmektedir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturmaktadır. Deyimler tarih boyunca ağızdan ağza nesilden nesle aktarılarak ve devamında yazıyla kaydedilerek günümüze kadar korunmuştur. Deyimler dilimizde sıklıkla kullanılan ve yerleşik hale gelen dil unsurları olarak kabul edilmektedir. Deyimler anlam değişimine uğramaz.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •