Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von İnfo

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Atasözü Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

    Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

    Zora dağlar dayanmaz, biz istemesek de, genellikle zor oyunu bozar, kişinin hesabını alt üst eder. Zor kullanan kimselere çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer.

    Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

    Elinde güç ve iktidar bulunan kişiler her istediklerini yaptırabilirler, iyilikle yapılamayan pek çok işin zor kullanılarak yaptırıldığı bir gerçektir. Ayrıca zor kuvvet kullanılarak veya devamlı çalışarak başarılmayacak iş yoktur. Dağ bile olsa, azim ve acı kuvvet ile girişilen çalışmaya dayanamaz, parçalanıp yerinden sökülür. Güçlü kişilerin zayıflar üzerinde uyguladıkları baskı sonucu yapılan iş ve uygulamaları anlatmak üzere söylenir. Zora dağlar dayanmaz, Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı, Zora dağlar dayanmaz anlamı şu şekilde :

    Zor kullanan kişilere, çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer.

    Gücü, kuvveti elinde bulunduran ve zor kullanan kimseler pek çok kimseye boyun eğdirirler; öyle ki büyük güçleri bile yener, istediklerini yaptırırlar.

    Garip bir dünyada yaşıyoruz: Zorba, biz istemesekte, genellikle oyunu bozar, kişinin hesabını alt üst eder. Zor kullanan kimselere çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer. En zor sorunlar, insanın teknik gücü ve azmi sonunda çözüme kavuşturulur. Bilinmeyen pek çok şey insanların büyük çabaları sonunda ortaya konulmuştur. İnsan emeğinin ve aklının yapamayacağı hiçbir iş, çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •