Kremalı Profiterol Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Kremalı Profiterol Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Kremalı Profiterol Tatlısı

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 40dk

    Pişirme: 45dk


    Kremalı Profiterol Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:[*]1 su bardağı su[*]1 su bardağı un[*]125 gr tereyağı veya margarin[*]1 fiske tuz[*]3 adet yumurta[*]Yumurta çok küçük ise 4 adet yumurta kullanılabilir[/LIST]

    Üzeri için;[*]isteğe bağlı file badem veya file fındık[/LIST]

    Kreması için;[*]3 su bardağı süt[*]3 tepeleme yemek kaşığı un[*]1 yemek kaşığı nişasta[*]4 yemek kaşığı şeker[*]1 yumurta sarısı[*]1 paket vanilin şeker[*]1 yemek kaşığı tereyağ[*]100 gr labne[/LIST]

    Diğer malzemeler;[*]Çilek, frambuaz[/LIST]

    Kremalı Profiterol Tatlısı Tarifi Yapılışı

    Bu tariften 15 adet çıkıyor. Labne yerine bir poşet krem şanti de kullanılabilir.
    Kreması için:Bütün krema malzemeleri tereyağ ve labne/krem şanti hariç bir tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak pişirelim.
    Göz göz olan kremayı ocağının üstünden alıp içine tereyağ, vanilin, labne veya krem şantiyi katalım ve bir mikser yardımıyla 10 dk çırpalım.
    Daha sonra üzeri kabuklanmaması için streç filme kapatıp soğumaya alalım.Hamuru için:Su, margarin ve tuz uygun bir tencereye alınır ve margarin eriyene kadar ısıtılır.
    Eriyen karşımın üzerine un ilave edilir ve bir tahta kaşıkla 2-3 dk sürekli karıştırarak pişirilir.
    Daha sonra ocaktan alınır ve 15-20 dk soğumaya bırakılır. Ilıyan karışıma, yumurta teker teker ilave edilir.
    En önemlisi bir yumurta tam karışmadan diğerini eklemeyin. Hamuru bir sıkma torbasına doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye 3 cm aralık bırakılarak sıkılır.
    File badem serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (Hemen hemen 25-30 dk)
    Soğuyan hamuru bıçak yardımıyla ortadan keselim ve arasına krema sıkalım isteğe bağlı çilek koyup diğer yarısını üzerine kapatıp pudra şekeri serpelim deneyecek olanlara afiyet olsun 🌹[/LIST]

    Not: Hamur pişerken fırının kapağını sürekli açmayın aksi takdirde hamur söner. Krema bir gece önceden hazırlanırsa daha güzel bir sonuç elde ederseniz. Duy ucunuz veya Sıkma torbanız yoksa bir yemek kaşığıyla (aynı Profiterol hazırlar gibi) tepsiye dize birisiniz.







  2. Die folgenden 3 Benutzer sagen Danke zu TosunPaşa für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •