Ispanaklı Kek (Fındıklı)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ispanaklı Kek (Fındıklı)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Ispanaklı Kek (Fındıklı)

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Ispanaklı Kek (Fındıklı) Tarifi İçin Malzemeler[*]250 gr ıspanak (haşlanmış)[*]1 su bardağı çekilmiş fındık[*]1 su bardağı süt[*]1, 5 su bardağı şeker[*]1 su bardağı sıvı yağ[*]1 paket kabartma tozu[*]2 paket vanilin[*]1 adet portakal yada limon rendesi ( ben portakal kullandım )[/LIST]

    Üzeri için;[*]1 paket krem şanti[*]1 su bardağı süt[/LIST]

    Ispanaklı Kek (Fındıklı) Tarifi Yapılışı
    Ispanakları ve sütü robotta çekip, püre haline getiriyoruz.
    Ayrı bir kabın içerisine, şeker ve yumurtaları çırpıyoruz.
    Köpük köpük olan karışımın içerisine, püre ve yağı ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
    Un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek, çırpmaya devam ediyoruz.
    İyice yağladığımız kalıbımıza karışımı döküyoruz ve eşitliyoruz.
    Önceden ısıttığımız, 180° fırınımız da 20- 25 dakika pişiriyoruz. (Dakikayı fırınınızın pişirme süresincesiz ayarlayın.)
    Krem şantiyi hazırlayıp, dolaba koyalım.
    Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra üzerinde kabarıklık var ise, bıçak yardımıyla keselim, robottan geçirelim.
    Üzerini süslemek izin kullanalım ve keki soğumaya bırakalım.
    Kekimiz soğuduktan sonra, üzerini krem şanti ile kaplayalım ve kekin arta kalan robottan çektiğimiz kek ile üzerini dilediğiniz gibi süsleyelim.[/LIST]

    Şimdiden afiyet olsun. 🌺🥰


    Tarife Ait Diğer Resimleri








































      







  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •