Nefis Ayva Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Nefis Ayva Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Nefis Ayva Tatlısı

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 2 saat 30dk


    Nefis Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet ayva
    • 12 yemek kaşığı şeker
    • Yarım limon
    • 1 litre su
    • Tarçın kabuğu
    • Karanfil


    Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle ayvalarımızı soyarak başlıyoruz.
    2. Ayvalarımızı soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini bir kenara çıkarıyoruz. Çekirdekleri ve kabukları atmıyoruz onları da kullanacağız çünkü. Renk verecek tatlımıza.
    3. 1 litre suya yarım limonu sıkıp ayvalarımızı içine atıp bekletiyoruz kararma olmaması için.
    4. Derin yassı tencereye 1 su bardağı suyu döküyoruz kabukları, çekirdekleri 1 tarçın kabuğu ve 2 veya 3 adet karanfili koyuyoruz üzerine ayvalarımızı diziyoruz.
    5. Ayvaların üzerini örtecek şekilde 2 şer yemek kaşığı şeker döküyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kapağını sık sık açmamaya dikkat edelim.
      Benim tatlım 2. 30 saatte pişti rengini tam bu sürede aldı.
    6. Soğuyunca üzerini kaymak veya krem şanti cevizle süsleyebilirsiniz.
      Afiyet Olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu TosunPaşa für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •