Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 tane kuru yufka(işkefe)
    • İstenilen miktarda sucuk
    • 1 kâse kasar rendesi
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Margarin


    Sos için;

    • 1 çay bardağı kadar süt
    • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ


    Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek Tarifi Yapılışı

    Merhabalar bu börek hem çıtır çıtır hem lezzetli ve pratik bir börek denemenizi tavsiye ederim 👌

    1. Öncelikle iç harcımız için rendelenmiş kaşar, küp küp doğranmış sucuk, kıyılmış maydanoz ve tuzu bir kapta karıştıralım.
    2. Yanmaz yapışmaz tavamıza güzelce aralıksız margarin sürüyoruz.
    3. Sonra kuru yufkayı elimizle kopararak muslukta suya tutuyoruz bu işlem 2-3 saniyelik olmalı.
    4. Tavanın tabanını kapladıktan sonra su ve süt karışımından kaşıkla üzerine biraz gezdiriyoruz.
    5. Yufka iki kat çıktı benim böreğimde üzerine hazırladığımız peynirli harçtan döküyoruz.
    6. Diğer yufkada aynı şekilde suya tutularak üzerine iki kat olacak şekilde döşenir orta ateşte çevirerek çevirdikçe isteğe göre margarin sürerek kızartılır.
      Afiyet olsun😊
      Resimlerle daha güzel anlaşılacaktır 👇👇👇



    Tarife Ait Diğer Resimleri











































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •