Pastane Usulü Elmalı Kurabiye

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Pastane Usulü Elmalı Kurabiye

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Pastane Usulü Elmalı Kurabiye

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    • 100 gr yumuşamış tereyağı
    • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri (100 gr)
    • 1 adet yumurta
    • 2- 2 buçuk su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı yoğurt (30 gr)
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 paket vanilin
    • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu


    Harcı İçin ;

    • 2 adet yeşil elma
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Yarım su bardağı üzüm
    • 1 tatlı kaşığı mısır nişasta
    • 2 yemek kaşığı soğuk su


    Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Harcı için: elmaları soyup rendeleyin. Şeker ile beraber tavaya alın ve suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
    2. Üzüm ve tarçın ilave edin karıştırın.
    3. En son soğuk su ile karıştırılmış nişasta ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Bir tabağa yatıp soğutun.
    4. Hamur için: tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ilave edin. Yoğurt ve sıvı yağını ilave edip çırpın.
    5. Un kabartma tozu ve vanilin de ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
    6. Hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirip elinizle cevizden az büyük toplar yuvarlayın.
    7. Avucunuzda hamuru düzleyip ortasına 1 tatlı kaşığı harç koyun ve kenarlardan kapatıp yuvarlayın.
    8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri











  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •