Ev Yapımı Beyti Kebabı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ev Yapımı Beyti Kebabı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Ev Yapımı Beyti Kebabı

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 20dk


    Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Beyti Kebabının Köftesi İçin ;

    • 400 gr kıyma
    • 1 tane yumurta
    • 1 tane soğan
    • 1 diş sarımsak
    • Yarım su bardağı galeta unu(ben evde kuruttuğum ekmeği ufalayıp kullandım)
    • Tuz
    • Karabiber


    Diğer Malzemeler ;

    • Hazır yufka
    • Tereyağ


    Sos İçin ;

    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 su bardağı domates rendesi


    Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Beytinin köftesi için soğan yumurta ve sarımsağı rondodan geçirip diğer köfte malzemeleri ile karıştırıp bir güzel yoğurun.
    2. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyduktan sonra köftelerimizi elimizle uzun ve hafif yassı bir şekilde şekillendirip tepsiye dizin.
    3. 180 derece ısıtılmış fırında köfteleri kızarana kadar pişirin.
    4. Sonra 1 yufkayı ikiye ortadan bölün. İçine eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla sürün.
    5. Köfteleri yufkanın kesilen kısmından itibaren dip dibe dizin rulo olacak şekilde yuvarlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde yapın.
    6. Sarmış olduğunuz yufkaları yuvarlak hatta verev şekilde kesip fırın tepsisine tekrar dizelim ve üstüne hafif tereyağ sürüp ve fırına verin.
    7. Çıkardıktan sonra bir ocakta domates rendesi ve tereyağı kavurup üstüne dökün. Servise hazır
    8. Servis ederken yanına isteğe göre yoğurt ekleyebilirsiniz.
      Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •