Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos )

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos )

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos )

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 1 saat


    Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos ) Tarifi İçin Malzemeler

    • 5 kilo patlıcan
    • 1 kilo kırmızı biber
    • 1 kilo yeşil biber
    • 2 kilo domates
    • 3 baş sarımsak
    • 2 su bardağı zeytinyağı
    • 1 buçuk su bardağı sirke
    • 2 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı toz şeker


    Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos ) Tarifi Yapılışı

    Bu sosu bi mekanda kebabın yanında servis etmişlerdi. Çok beğendim bir tabak daha istemiştim 😁 araştırdım ve aynısını buldum. İnanılmaz lezzetli bir sos yemek yanında hatta kahvaltılık bile tüketilebilir. Konserve olduğu için aylarca bozulmadan dayanıyor. Bu ölçülerde 6 -7 kavanoz çıkıyor. Çoğaltıp azaltabilirsiniz.

    1. Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyalım minik minik doğrayalım.
    2. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım.
    3. Sarımsaklarıda temizleyip bir kaç parçaya bölelim.
    4. Tencereye yağı sirkeyi tuzu şekeri ilave edelim.
    5. Hafif kaynamaya başlayınca üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim suyu azalana kadar pişirelim yarım saat kadar.
    6. Üzerine doğradığımız közlenmiş kırmızı biber, közlenmiş yeşil biber ve közlenmiş patlıcanları ilave edelim.
    7. Karıştırarak pişirelim.
    8. Sarımsakları da ilave edip karıştıralım.
    9. Kavanozlara sıcak sıcak dolduralım kapaklarını sıkıca kapatalım.
    10. Kavanozları bir tencereye alıp sıcak su dolduralım patlıcan sos kavanozlarımızı koyup yaklaşık yarım saat kaynatalım. ( bu işlem bozulmaması uzun süre dayanması için yapılır )
    11. Acı severler için bir iki acı biberde közleyebilirsiniz yada pulbiber ekleyebilirsiniz.
    12. Ben servis ederken minik minik doğranmış kırmızı kuru soğan ekliyorum. Çok lezzetli oluyor.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •