Alman Pastası (Pratik)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Alman Pastası (Pratik)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Alman Pastası (Pratik)

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 30dk


    Alman Pastası (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

    Hamur İçin ;

    • 3 adet yumurta
    • 1, 5 çay bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 çay bardağı un
    • 20 gram kabartma tozu
    • 5 gram vanilya tozu


    Krema İçin ;

    • 500 ml süt
    • 1 adet yumurta
    • 3 dolu yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 5 gram vanilya tozu


    Alman Pastası (Pratik) Tarifi Yapılışı

    Yumurta, içerisindeki A, B, D, E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, çinko, magnezyum, demir mineralleri ve karbonhidrat, su, yağ, protein miktarı bakımından insan yaşamı için gerekli olan elzem amino-asitleri barındırmasından dolayı en temel besinler arasında yer almaktadır.
    Hücre gelişimini destekler ve vücudun bağışıklık sistemini korur.
    Yüksek oranda protein içermesinden dolayı kas sağlığına, kemik sağlığına olumlu faydaları vardır.
    Göz sağlığı, kalp sağlığı, solunum sistemi sağlığı, sindirim sistemi sağlığı, sinir sistemi sağlığı yumurtanın yeterli miktarda tüketimi ile olumlu yönde etkilenir.
    Alman pastası ya da Berliner, geleneksel bir Alman pastasıdır.
    Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzemektedir.
    Mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir.
    Türk mutfağı versiyonuyla muhteşem yumuşacık ve pratik bir Alman pastası tarifimin işte detayları Kullanılacak malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

    1. Öncelikle pasta hamuru hazırlanır.
    2. Derin bir çırpma kabına yumurtalar kırılır ve toz şekeri de ilave edilerek, karışım beyazlaşıncaya yani krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile yüksek devirde çırpılır.
    3. Sonrasında sırası ile sıvı yağ, süt ilave edilir ve 1 dakika daha mikser ile çırpılır.
    4. Ardından un, kabartma tozu, vanilya tozu bir kap içerisine alınır ve hazır olan karışımın içerisine elenerek ilave edilir.
    5. Homojen bir kıvam alana kadar pasta hamuru mikser ile çırpılır.
    6. Sonrasında, kullanılacak fırın tepsisi tereyağ ile ince bir tabaka halinde yağlanır ve sonrasında hazırlanan
      diğer malzemeler ilave ederek çırpılır.
    7. Pasta tepsisi yağlanır ve hazırlanan pasta hamuru içerisine dökülür.
    8. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika süresince kontrollü olarak pişirilir (pişirme süresi fırından fırına değişebileceği için üzeri kızarınca fırından alınmalıdır).
    9. Dakikalar sonunda pişen pasta hamuru fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
    10. Sonrasında da pasta kreması hazırlanır.
    11. Küçük bir tencere içerisine süt, yumurta, un, toz şeker karıştırılır ve ocağa alınır.
    12. Orta ateşte sürekli çırpılarak pişirilir.
    13. Karışım, yoğun krema kıvamını aldıktan sonra ocak kapatılır.
    14. Tereyağ ve vanilya tozu ilave edilir. Homojen bir kıvam alıncaya ve pütürlü kıvam yok oluncaya dek çırpılır.
    15. Soğumaya bırakılan pasta hamuru eşit iki parçaya bölünür.
    16. Alt kısmı tepsinin içerisine konur ve üzerine hazırlanan pasta kreması dökülür, her yerine yaydırılır.
    17. Üzerine de diğer pasta keki konularak üzeri hafifçe bastırılır.Soğumaya bırakılır.
    18. Soğuduktan sonra hazırlanan alman pastasının üzerine pudra şekeri serpilir ve dilimlenerek servis edilir.
      Herkese afiyet olsun💕



    Tarife Ait Diğer Resimleri



































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •