Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama: 20dk
Tepsi Böreği Su Böreği Tadında (Farklı Sos) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- Peynir ( Ben lor peyniri, beyaz peynir ve birazda kaşar peyniri karışık kullandım
- 1 bağ maydanoz
- 2 kaşık yoğurt (Üzeri için )
Sosu için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt suyu
- Yarım su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
Tepsi Böreği Su Böreği Tadında (Farklı Sos) Tarifi Yapılışı
Su böreği lezzetinde olan bu tarifi mutlaka kaydedin ve deneyin. Yapılışı zor değil bu ölçülerle 1 büyük yuvarlak tepsi çıkıyor. Ufak tepside yapacaksanız bu malzeme fazla gelir yarısını kullanın derin. 😊👌🏻 Deneyecek olanlara afiyet olsun 😋
- İlk önce sosu için tüm malzemeler karıştırılır.
- Tepsinin her yeri kenarları dahil iyice yağlanır.
- İlk yufka büzülerek tepsiye yerleştirilir hazırlanan sosdan bolca her yerine gezdirilir. 2ci ve 3cü yufka da aynı şekilde koyulur ve sos dökülür ve peynir karışımı her yerine eşit yayılır.
- Tekrar yufkalar bitene kadar ilk kattaki gibi aynı işlem uygulanır.
- Üzerine kalan sosdan dökülür.
- Ve en üzerine 2 kaşık yoğurt bir fırça yardımıyla sürülür. 10 dk. Sosu çekmesi beklenir.
- 175 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişerken fazlasıyla kabaran bir börek bir kürdan yardımıyla üzerine bir delik açabilirsiniz.