Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk
Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban İçin ;
- 1. 5 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Keki İçin ;
- 400 gr labne peyniri
- 1 paket süt kreması (200 ml)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta (kaşıklar çok doldurulmayacak)
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu Sos İçin ;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet limonun Rendesi
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle cheesecake’imizin alt tabanını yapıyoruz. Burçak bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
- Üzerine eritilmiş tereyağı koyup, karıştırıyoruz.
- Hazırlanan harcı cupcake kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
- Ve üzerlerini çay bardağı ile bastırıyoruz. Buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kekimizi yapmaya başlıyoruz. Labne peynirini bir kaseye boşaltıyoruz.
- Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Üzerine kremayı ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Sonra pudra şekerini ekleyip, karıştırıyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyip, çırpıyoruz.
- Vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Son olarak limon kabuğu rendesi koyup karıştırıyoruz.
- Hazırlanan cupcake kalıplarına, karışımı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. (Biz 14 adet cheesecake elde ettik)
- Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz. (Fırına ısıya dayanıklı kasede su koymayı unutmuyoruz. !)
- Limonlu sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, ocağı açıp karıştırıyoruz.
- Koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Sosumuz soğuyunca, ılımış cheesecake’lerin üzerine sostan eşit miktarda ilave ediyoruz.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip tüketebilirsiniz.
- 1 gece dolapta bekleyince daha lezzetli oluyor. 😇😇 Afiyet olsun. 🌷🌷